Affiliate Marketing

23% van alle online sales worden gerealiseerd door affiliate marketing

Affiliate marketing wint momenteel aan populariteit. Met affiliate marketing betaal je website eigenaren op basis van resultaat. Bij affiliate marketing spannen website eigenaren zich in om jouw producten of diensten te promoten in ruil van een commissie. De hoogte van de commissie verschilt per per product of dienst. Het grootste voordeel van affiliate marketing boven zoekmachine adverteren is dat je alleen maar hoeft te betalen als het iets oplevert.

Affiliate marketing: 55% van alle bloggers maakt hier gebruik van

Het aantal bloggers neemt de afgelopen jaren toe. Als bedrijf kunt u meeliften op het succes dat deze bloggers hebben, door je eigen diensten of producten te introduceren bij hun doelgroep. Met ruim 40 miljoen bloggers bereikt u een breed publiek en u betaald alleen wanneer er een verkoop heeft plaatsgevonden. Als u als bedrijf nog niet de kennis heeft om uw producten te promoten via blogs of zoekmachine adverteren dan is affiliate marketing een prima alternatief. Daarnaast vergroot het uw naamsbekendheid en heeft u een online verkoopteam dat elke dag uw producten of diensten promoot.

Affiliate marketing: praktische tips

Voor het opzetten van een succesvolle affilate campagne is het belangrijk dat u een haalbaarheidsonderzoek laat uitvoeren. Spreken uw diensten of producten affiliates aan om te promoten en zo ja welk affiliate platform is hiervoor dan geschikt? Naast het opzetten van een comissiestructuur is het ook belangrijk dat u voldoende promotiemateriaal ontwikkeld dat affiliates kunnen gebruiken voor hun activiteiten. Denk aan: banners, tekstlinks en productfeeds.

Affiliate marketing: werf een affiliate manager

Vervolgens is het belangrijk dat uw campagnes gemanaged worden. In contact komen met affiliates is hierbij belangrijk en een goed partnerprogramma mag natuurlijk niet ontbreken. Conversionflow kan u helpen om nieuwe affiliates te werven en uw campagnes optimaal rendabel te krijgen. Conversionflow is uw affiliate manager. Nieuwsgierig wat affiliate marketing voor uw organisatie kan betekenen? Neem contact met ons op door het formulier in te vullen.